Efter snart 2,5 år av pandemi och restriktioner kändes det otroligt roligt att vi i Bygdsam tillsammans med alla er kunde ordna ett sportlov där alla delar av Bygden fick vara med och visa upp sig och där barnen fick utlopp för lek och glädje, där fantasin fick flöda och flera nya vänskaper såg sin början.

Vad hittade vi då på under sportlovet 2022?

Veckan in leddes i Hemling där ett 40- tal barn och vuxna samlades vid Hemlingskolan. Ung som gammal knöt på sina skridskor och det dröjde inte länge för ens de glada skratten ekade mellan berg och skogar. Efter det bjöds det på fri lek och korv med bröd. För den som ville och vågade fann även möjligheten att prova på hästridning eller åka med i vagnen när Maria körde en runda.

Nästa stopp var Gideå och skolgården vid Gideåskolan. Här bjöds barnen på både lek och skridskoåkning. Även om vårvädret visade sig ifrån sin gråmulna sida så rådde det ingen tvivel om entusiasmen i bygden – ett tjugotal barn och vuxna dök upp och gjorde oss sällskap 🤩

Därefter var det dags att åka till Björna där vi välkomnade samtliga barn och vuxna till badhuset där det gavs möjlighet till både lek, träning och nya äventyr. Därefter överraskade COOP Björna med att bjuda på Hamburgare – ca 60 hungriga nappade på förslaget (!).

 

Veckan avslutades uppe i Trehörningsjö där ung som gammal välkomnades att heja på våra fantastiska åkare i ”Lilla Vasaloppet”. Till och med solen tittade fram och hejade – en vacker vårvinterdag som vi sent ska glömma ☀️

___________________________________________________________________________________________________
Stort tack till ALLA er som på ett eller annat sätt bidrog till att skapa och ge våra barn så många härliga förutsättningar och fina barndomsminnen.

Tack till skolgruppen Gideälvdal (Bygdsam)
Tack till Trehörningsjö idrottsförening
Tack till Hemling Intresseförening
Tack till Coop Björna
Tack till @mariaegnor 🐎
Tack till alla volontärer 🙏💙

Tillsammans skapar vi framtidens Gideälvdal 💐

Dela med dina vänner: