Kära Gideälvdal!

 

Vilken sommar vi fått ha tillsammans, kan man annat än känna en stolthet över vår fantastiska bygd – aldrig har det väl känts bättre att titulera sig Gideälvdaling? Besök i skog, mark och gruva. Festivalkänsla och fest i dagarna tre under sockendagarna i Gideå Socken, Jubilarerna Björna och Trehörningsjö vars idrottsföreningar firat 100 år vardera, hembakat fika och historia i mängder på våra fantastiska hembygdsgårdar, en ny mästare i byafotbollen, färskfångad fisk på knäckebröd, en ny samlingsplats med fokus på framtid och gemenskap vid skolgården i Trehörningsjö, småstjärnorna som fullständigt ägde scenen under Björnadagen, Den fantastiska entreprenörsandan och framtidstron som bla firas med Macken i Hemling under Hemling-dagen och nu senast med tunnbrödbakaren Sandra i Locksta och Erica Hansdotter i Trehörningsjö – listan kan göras lång.

 

Glädje och skratt är sommaren personifierad och här är även familjefesten i Långviksmon vid korskyrkan och sommarkvällar i juli ett lysande exempel. Vi har dansat folkdans och vi har dansat bland veteranbilar och kring midsommar stångar klädda av bygdens framtidshopp för att sedan avnjuta sommarens första (andra, tredje, fjärde) glass på stränder som Leding, Granto, Bergvattnet, Mopärlan – eller kanske blev det en ny favorit i år? Tusen tack kära sommar för alla fantastiska minnen du gav inför detta valets höst.

 

En spännande tid stundar för vår bygd och från Bygdsams sida ser vi fram emot att både peppa och stötta med både uppmuntran som nya Eldsjälar (glöm inte att nominera dina favoriter) och föreningsbidraget på 5000kr som går att söka fram tills den 31 oktober. Vidare ser vi fram emot att återigen tända marschallerna tillsammans med er alla och lysa upp bygden så att fler hittar hit och får möjlighet att dela tillvaron med oss.

 

Har du idéer, frågor eller annan information till Bygdsam Gideälvdal?

Tveka inte att kontakta oss; info@bygdsamgidealvdal.se

Verksamhetsledare Marica Zetterquist verksamhetsledare@bygdsamgidealvdal.se

Hemsida: bygdsamgidealvdal.se samt visitgidealvdal.nu

Bygdsam Gideälvdal finns även på Facebook och Instagram: @bygdsamgidealvdal @flyttatillgidealvdal @visitgidealdal

Dela med dina vänner: