Tänk, snart är den här igen, den underbara högtiden när kanelbullen lämnar plats för lussekatter och pumpor byts ut mot pepparkakor, girlanger och ljus i alla dess former och färger. Snöflingor som formas till snöbollens lek, lyckta och gubbe. Det är något visst med den här tiden som sprider en sådan glädje och framtidshopp – så även bland oss i styrelsen för Bygdsam Gideälvdal.

Tillsammans med er i Bygden har vi under eldveckan fått tänd hoppets låga under den 3e ljusmanifestationen, vi är så tacksamma och glada att just DU valde att tända hoppets låga tillsammans med oss. Ljus och glädje är också något som våra fantastiska eldsjälar dagligen sprider runt om i bygden och under Eldveckan uppmärksammades några av dessa lite extra när Årets Eldsjäl 2021 delades ut.

Någon som jobbade febrilt med att sprida förra året var allas vår Nisse som hoppade in för att avlasta och hjälpa vår verksamhetsledare, om än med mer eller lyckat resultat så spred de tillsammans glädje och skratt runt om i bygden. Så sent som igår kom ett brev från Nisse i brevlådan där han frågade om han fick hälsa på även i år, och självklart tackar vi ja till det – för vad är väl julen utan Nisse och hans upptåg. Vad han hittar på i år? Ja det får ni vänta och se, varje dag kommer en ny lucka på vår instagram @bygdsamgidealvdal.

Vintern är även en tid när vår styrelse funderar över vad vi kan göra för Bygden, vilken julklapp och framtidsinvestering skulle vi kunna göra för våra älskade Gideälvdalingar? En sak som många saknar är postkontoret, en samlingspunkt och service som var och är en viktig knytpunkt och service för hela bygdens utveckling och framtid. Styrelsen har därför gett verksamhetsledaren i uppdrag att finna en lösning på detta, svaret kan komma att bli de röda INSTAboxarna. Boxarna kan användas av såväl större företag som lokala näringsidkare. Utöver att få ditt paket från HM hem till den lokala butiken kan camping och AirB&B använda sig av facken för att lämna ut nycklar, men de kan också nyttjas av lokala producenter som kan lämna sina varor och produkter i boxarna. På så vis får vi ökade öppettider och en utökad service något som vi hoppas även ska gynna våra servicepunkter och butiker.

Inför julen kommer ju också den eviga gåtan: Vad ska jag hitta på i julklapp? Ett av svaren på denna fråga kan komma att bli Örnkortet. Styrelsen ser just nu över möjligheten att både sälja kortet på våra servicepunkter runt om i Gideälvdal men också att kunna koppla våra lokala aktörer och företag till kortet. Om staden kan bjuda in oss från landsbygden att shoppa i deras butiker – varför skulle inte vi kunna göra detsamma? Det är ju trots allt inte längre att ta bilen in till stan än vad det är att köra från stan till landsbygden. Ett kort signerat Gideälvdal – möjligheternas bygd, vad tror ni om detta kära Gideälvdalingar?

Till sist vill vi önska er alla – från oss alla och en var i styrelsen – en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Det är med spänning och stor förväntan vi ser fram emot att se vad 2022 har att erbjuda.

 

 

Har du idéer, frågor eller annan information till Bygdsam Gideälvdal?

Tveka inte att kontakta oss; info@bygdsamgidealvdal.se

Verksamhetsledare Marica Zetterquist verksamhetsledare@bygdsamgidealvdal.se

Hemsida: www.bygdsamgidealvdal.se  samt www.visitgidealvdal.nu

Bygdsam Gideälvdal finns även på Facebook och Instagram: @bygdsamgidealvdal @visitgidealdal @flyttatillgidealvdal

Dela med dina vänner: