När jag skriver detta dansar snöflingorna sakta ner utanför mitt fönster, 2020 till trots infinner sig en känsla av hopp och förväntan. En tacksamhet för vad som varit och en spänning inför vad som komma ska.

Under slutet av September och början av Oktober reste vår verksamhetsledare runt i Gideälvdal för att ge alla som ville chansen att tycka till om kommunens kommande översiktsplan. Detta resulterade i att vi fick möjlighet att lyfta ett flertal viktiga frågor vilka annars inte kommit med. En sammanställning lämnades sedan över till kommunen och finnas att läsa i sin helhet hos oss på Bygdsam. Vi har även haft stort fokus på vård och omsorg där vi både fått inblick i distriktssköterskornas vardag samt fått höra politikernas åsikt och framtidsplaner för Björna borg – om detta kan ni läsa mera om på våra sociala medier samt här i tidningen.

Hösten har även bjudit på gemenskap mellan generationer på hamburgekvällarna och kreativiteten och företagsanda fullkomligt lyser upp landsbygden med det nya initiativet REKO-ringen. På tal om att lysa upp gick det nyinstiftade priset ”årets eldsjäl” av stapeln under Eldveckan. Vinnarna blev Sandra Sörlin, Hemlings intresseförening och Sällströms Åkeri AB, detta belönades för sina insatser med både diplom och en check på 1000kr – detta för att inspirera dem att fortsätta sprida värme och inspiration.

Inspirerande möten har det varit gott om, allt ifrån våra modiga entreprenörer till medlemmar i våra fantastiska arbetsgrupper – vilken ynnest det är att få arbeta tillsammans med er alla! Skolgruppen tog emot i Movattnet, tidningsgruppen i Gideå och äldreboendegruppen i Björna. Här har även funnits utrymme för möten med Idrottsföreningar, Företagslots, Landsbygdsgrupp och många fler – inte minst alla ni som bor och verkar på orten till vardags. Att få sitta ner och dela tankar, idéer och framtidshopp med alla er känns helt fantastiskt – tack alla ni som bidrar till bygden och Bygdsams utveckling.

I början av November kommer en uppföljning av höstens boendeinventering och under December månad kommer en kär gammal vän hem till Bygden.  Vem det är, vart han hållit hus och vad som för honom tillbaka till Gideälvdal får ni höra mer om den 1a December.

Medan snön lägger sitt vita täcke över ängens blommor och skogens furor spirar nytt liv i myllan inunder, projekt föds vid eldens sprakande brasa och till våren välkomnar vi nya möjligheter. Ett flertal initiativ där land möter stad ser dagens ljus och det är med glädje vi ser fram emot att dela dessa med er alla. Till dess önskar vi er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Har du idéer, frågor eller annan information till Bygdsam Gideälvdal?

Tveka inte att kontakta oss; info@bygdsamgidealvdal.se

Verksamhetsledare Marica Zetterquist verksamhetsledare@bygdsamgidealvdal.se

Hemsida: https://www.bygdsamgidealvdal.se samt http://www.visitgidealvdal.nu

Bygdsam Gideälvdal finns även på Facebook och Instagram @bygdsamgidealvdal @visitgidealdal @flyttatillgidealvdal

Dela med dina vänner: