Våren är här och med den fantastiska soluppgångar där himlen kysser julhelgerna farväl igenom att måla upp sig i eldens samtliga varma och röda toner. Kylslagna dagar och snöfall bjuder in till lek i backarna, varm choklad och en och annan grillad korv innan familjen åter tar plats på skotern. Gideälvdal är allt bra fantastiskt! I det enkla bor det vackra. Äntligen kommer våren, med fåglars sång som nynnar löften om sommar, sol och möjligheter.

Vi på bygdsam Gideälvdal instämmer i denna härliga känsla – nu vill vi ta tag i saker, göra slag i sak och förverkliga de möjligheter som legat vilande under 2020. Våren andas hopp och förnyelse.

Vår styrelse välkomnar Mats Jansson som ny kassör, vår boende grupp växer så det knakar och fick i slutet av januari ett efterlängtat tillskott i form av Maja och hennes kollegor på HusmanHagberg. Vidare har vår verksamhetsledare tagit över som sammankallande för tidningsgruppen och välkomnar ALLA som vill  att bidra med en artikel (eller två) i årets upplaga av Magasin Gideälvdal. Ni är även varmt välkomna att ta plats i någon av våra arbetsgrupper; Skolgruppen, Äldreboendegruppen, Entreprenörsgruppen, Tidningsgruppen eller Boendegruppen.

Vintern och våren har som bekant bjudit på en hel del utmaningar – men vilka möjligheter och vilken respons sedan! Det är med glädje vi ser till ert engagemang och initiativ för en levande och omsorgsfull landsbygd; Långviksmon bjöd på en konstvandring i snön och runt om i byarna har Ideella krafter som ställt upp och hjälpt till med snöröjningen efter decenniets största snöoväder. Och ett stort tack till lille Nisse som hjälpte oss att hitta och sprida stämning och glädje under julen där han även passade på att uppmärksamma företag och föreningar i Gideälvdal. Slutligen ett stort tack till alla er som engagerat er och sett till att den sand som köpts in fördelats och kommit ut till alla som behöver. Nu kan vi tryggt ta nästa steg tillsammans.

Och vad är det då som våren bjuder på?

  • En fantastisk fruktsallad med en favorit för alla, eller vad sägs om följande
  • Ett samarbete mellan vår boendegrupp och Husman Hagberg Örnsköldsvik
  • Gratis inspirationskvällar för de entreprenörer och företagare som är medlemmar i Bygdsam Gideälvdal
  • Digitala språnget – utbildning i sociala medier och plattformar
  • Företagsakuten – låna och hyr in vår verksamhetsledare som konsult inom området bidrag, utveckling och PR
  • En uppdatering av vår hemsida – bygdsamgidealvdal.se

Utöver detta följer vår verksamhetsledare med i nyhetsrapporteringen och håller ett ständigt öga öppet efter nya restriktioner, regler och lagar – men också möjligheter i form av ekonomiskt bistånd, bidrag och utbildningar som kan vara till stöd och hjälp för att fortsätta att både bevara och utveckla vår bygd.

Ta hand om er där ute, tillsammans klarar vi detta, tillsammans bygger vi en stark och livskraftig landsbygd.

Jag vill avsluta denna årets första rapport med mitt favoritcitat från skådespelerskan Audry Hepburn; ”Impossible – the word it self says ”Im Possible”

Har du idéer, frågor eller annan information till Bygdsam Gideälvdal?

Tveka inte att kontakta oss; info@bygdsamgidealvdal.se

Verksamhetsledare Marica Zetterquist verksamhetsledare@bygdsamgidealvdal.se

Hemsida: https://www.bygdsamgidealvdal.se samt http://www.visitgidealvdal.nu

Bygdsam Gideälvdal finns även på Facebook och Instagram @bygdsamgidealvdal @visitgidealdal @flyttatillgidealvdal

Dela med dina vänner: