De allra flesta vet att mäklare hjälper dig vid husförsäljning, men de mäklare vi ska hälsa på idag har faktiskt själva provat på processen. Lagom till jul har kollegorna Maja, Emma, Amanda och Malin flyttat in i huset de både köpt och renoverat. Och visst blev det ett lyft ifrån det tidigare kontoret!

Nya kontoret (bild: @husmanhagberg)

Den tjejstarka kvartetten har verkligen satt sin egen prägel och stil på huset, samtidigt som man valt att behålla karaktären. Ett arbetssätt som genomsyrar det mesta som händer och sker på kontoret, här verkar fyra starka viljor vars kompetenser kompletterar varandra i perfekt harmoni.

Det hela började med Emma och Malin som tillsammans startade upp Husman Hagberg filialen här i Örnsköldsvik. (Låter namnet Husman Hagberg bekant? Det kan säkert hända att du både sett och hört namnet förr, företaget tillhör nämligen ett franchiseföretag med fristående kontor runt om i hela Sverige.)  Efter ett par år kompletterades duon med Amanda och när Malin slutligen gjorde entré var succén ett faktum och kvartetten komplett.

Malin, Maja, Emma och Amanda

Unikt samarbete

Under hösten 2020 började arbetet i Boendegruppen hos Bygdsam Gideälvdal ta fart på allvar och de ideella deltagarna hade plötsligt fler frågor än de hade tid och kunskap att svara på. Något måste ändras och gruppen valde att kontakta stadens mäklare för att se om det fanns möjlighet att samarbeta på något sätt.

–  Utöver kunskap var det allra viktigaste för oss att man hade hjärta för landsbygden och kände till området

Man fick kontakt med Maja på Husman Hagberg och på den vägen är det. Att Maja sedan brann för landsbygdsfrågor och själv hade rötter och koppling till både Gideå och Björna gjorde inte saken sämre.  Samarbetet kunde inte kommit mer lägligt då gruppen efter stort intresse via sociala medier samt kommunens boendeundersökning nu stod med en mäng förfrågningar ifrån såväl säljare som intresserade köpare.

–  Att då ha Maja och hennes kollegor att vända sig till har varit helt ovärderligt, att känna att vi har den kompetensen i ryggen och tryggt kan skicka folk vidare eller själv kontakta tjejerna på kontoret när vi har frågor har verkligen betytt jättemycket.

Även på mäklarkontoret kan man se en stor skillnad sedan samarbetet drog igång och efterfrågan på gårdar och lantbruk har knappast minskat under pandemin.

–  Just nu så ser vi ju att det är väldigt hårt tryck på allt lantbruk, det är ju nästan så att vi har svårare att sälja på varvet, skrattar Maja

–  Ja, nu är det lantligt som gäller alltså, fyller Emma i

Intresset är inte bara stort för de hus som varit bebodda till helt nyligen. Med hjälp av program som ”Fixer Uper” och influensers som Jonna Jinton efterfrågas nu även renoveringsobjekt, ja till och med hus som idag står utan både vatten och el har köpare som längtar efter att kunna erbjuda lite extra kärlek.

–  Just nu har vi flera tomma hus som längtar efter att fyllas med skratt och liv i luckan igen, väggar som bara längtar efter färg, nya tapeter och viskande förväntan.

Och tjejerna på Husman Hagberg är inte sena att hålla med, renoveringsobjekt har blivit trendigare och i och med det ökade intresset ser man även hur priserna kryper uppåt.

–   Ta bara nu när vi sålde i Bergvattnet, nu är det helt plötsligt fler som hör av sig och ville sälja när de ser att priserna går upp så vi har verkligen sett en effekt av samarbetet

–   Bergvattnet 115 har ju även skapat ett konto där man kan följa renoveringen och det känns ju också jätteroligt, att vi både får vara med vid slutet och början men sen även ta del av fortsättningen.

Kontorets charmör Louie passar på att ge verksamhetsledaren en våt puss

Att kontakta mäklare?

Många känner kanske en klump i magen eller att man MÅSTE börja packa kartonger och ringa adressändring om man kontaktar en mäklare. Men det mina damer och herrar, det är en myt.

–  Även om det är 5 år kvar till dess du ska sälja kan det ju vara roligt att få veta vad huset är värt mellan tummen och pekfingret

–  Att boka en värdering betyder inte att vi kommer att köra ut dig, tvärt om är det ju så att det är VI som jobbar för DIG – Du bestämmer, Du är chefen!

–  En värdering kan även hjälpa dig vid ett banklån, kanske vill du bygga altan, göra om badrum eller kök till sommaren? En värdering kan ge dig en fingervisning om det är värt att lägga ner den investering och kan även hjälpa dig när du söker lån på banken eftersom den ger en indikation till banken om det är ett område som är på uppgående.

För den som fortfarande känner sig osäker och kanske rent av orolig för vad grannar och bekanta ska tycka om att man nu har en mäklare på besök kan vi bekräfta att ingen av mäklarna på kontoret har logo på sina bilar.

–  Vi vet att både köp och försäljning av fastighet är två av de största affärer man gör i sitt liv och vi vill att man ska känna sig helt trygg igenom hela processen, därför väljer vi att köra ostripat.

Ett annat sätt att öka förståelsen och göra ett besök mer naturligt är förstås att synas i andra sammanhang, tjejerna har bla synts till på både tjejkvällen som anordnades i centrala Örnsköldsvik och under senhösten erbjöd man alla över 65 en gratis värdering där alla som anmälde sig fick en gratis lunch på Mamma Mia.

–  Att ringa sin mäklare och ställa husfrågor är ju lika naturligt som att ringa sin florist när man vill prata blommor eller beställa en bukett blommor

Nisse får en lektion av tjejerna om vad det är en mäklare faktiskt gör

Vad frågar man en mäklare? 

Det mesta som har med bostaden att göra är ofta sådant kvartetten på Husman Hagberg kan svara på. Sen finns det ju alltid frågor som är roligare än andra och de här gänget de gillar kluriga frågor.

–  Något av de roligaste är ju när man kanske får en fråga om ett specifikt område, hur ser området ut? Vad är sålt där? Eller när vi hör att det är hemvädare som undrar över bästa investeringspotentialen.

Övriga områden som Husman Hagberg kan svara på

 • En klassisk värdering av bostaden med tillhörande besök av mäklaren
 • En gratis värdering via telefon som ger ett ungefärligt pris
 • Fotografering inför försäljning
 • Homestaging – att styla hemmet inför försäljning
 • Förmedlingsuppdrag och försäljning
 • Deklarationshjälp
 • Energideklaration
 • Upprätta köpehandlingar
 • Objektbeskrivning
 • Frågor gällande värdehöjning, är det tex värt att renovera mitt kök före försäljning
 • Vad gäller vid avstyckning?
 • Hur ska jag tänka om jag går från lägenhet till jordbruk?
 • Hur gör jag när det gäller fiber?

Du kan till och med få hjälp av tjejerna att hitta en ny bostad om det är så att du ska sälja den nuvarande – och de kan t o m vara en hyresrätt.

 

Går du i tankarna att sälja eller köpa?

Kontakta tjejerna redan idag!

https://www.husmanhagberg.se/fastighetsmaklare/ornskoldsvik/

ornskoldsvik@husmanhagberg.se

https://www.instagram.com/husmanhagbergovik/

__________________________________________________________________

Här har jag lämnat en Julklapp // 🎁🎅

Dela med dina vänner: