Under hösten 2020 startades REKO-ringen Gideälvdal upp med utlämning i Långviksmon. Visst hade man möjlighet att handla REKO även innan, men då var man tvungen att resa hela vägen in till stan och då föll känslan av att stötta våra lokala kreatörer och producenter lite. Varför skulle man inte kunna erbjuda REKO här hemma? Sagt och gjort, de första träffarna såg dagens ljus.

Idag, två år senare finns utlämningsplatser i både Långviksmon, Trehörningsjö, Björna och Gideå. Även utbudet och intresset bland producenterna har ökat och idag hittar vi bla följande produkter att ta del av:

  • Jonersgården (Ull, garn, ägg, plantor, tvål, krydda, skinn)
  • Elisabeth Strömstedt (Glutenfritt fika och matbröd)
  • Jenny Martinell (Björksav, saft, sylt, marmelad, lemonad)
  • Monica Carman (Rullrån med olika smaksättningar)
  • Gideget (Råmjölk, getmjölk, yoghurt, getost, getmese, Chevré, camembert, eldost, caprin, kaffeost mfl)
  • Gubbholmens must & grönt (Saft, glögg, shot, nektar)

I skrivande stund har Facebookgruppen 626 medlemmar (!) och vi hoppas självklart att vi ska växa och bli fler så att fler får möjligheten att upptäcka och smaka på Gideälvdal.

För dig som vill beställa varor till den 31/5 eller 21/6 är det följande länk som gäller: https://www.facebook.com/groups/357692995360911 glöm inte att klicka på ”medlemsknappen” så att du inte missar någon av kommande uppdateringar och erbjudanden hos våra lokala kreatörer och producenter.

 

Utlämning 31 maj 2022

Coop i Trehörningsjö kl. 16.00-16.30
PMIs parkering i Långviksmon kl. 17:00-17:30
Coop i Björna kl. 18:00-18:30
Gideå Gården kl. 19:00 –19:30

 

 

Dela med dina vänner: