Varmt välkommen till årets tredje nummer av Magasin Gideälvdal!

Sommaren står för dörren, ett avslut, en början och fantastiska möjligheter stundar. Någon får sitt första sommarlov, andra tar studenten och steget in i vuxenlivet. Oavsett om vi fyller dessa varma dagar med semester eller lov är ett säkert – det är en tid av längtan och möjligheter.

Och vilka möjligheter hittar man då här i Gideälvdal under sommaren? Vår verksamhetsledare har vänt sig till experterna – även känd som bygdeborna – för att få svaren. Vart åker vi på hemestern? Vilka dolda pärlor och smultronställen får vi bara inte missa? Vår förhoppning är att du som läser det här ska få känna att vi ser fram emot att få träffa och visa dig det bästa vår bygd har att erbjuda – varmt välkommen till oss i Gideälvdal!

För att ytterligare hjälpa turist som hemvändare och bofasta att ta del av det mesta och bästa av Gideälvdal skapar Bygdsams boendegrupp i skrivande stund en folder vilken kommer att placeras på samtliga servicepunkter.

För dig som väljer att bokstavligen Hemestra i sommar bjuder vi på en riktig pärla – trädgårdsdesigner Mona Hallin. Har du någon gång undrat hur du får ut det mesta och bästa av din trädgård men framför allt skapar en trädgård som passar och speglar dig – ja då ska du absolut passa på att anlita fru Hallin.

Bygdsams satsning på företag ”Digitala språnget” inleddes under april med kursen Instagram och Facebook och under maj fick deltagarna lära sig mer om annonsering och Google my business. Vi gläds över att se den utveckling och nätverkande över såväl företags som Bygdsamgränserna det lett till – vi lär med varandra men även av varandra. För dig som känner att du och ditt företag skulle vilja ta del av kursen men kanske missat något tillfälle är det inte försent – alla är välkomna. Kontakta din lokala verksamhetsledare för mer information.

Föreläsningen ”Lev nu – dö sen” kommer i ny tappning under hösten 2021 – men redan nu går det bra att anmäla dig och ditt företag. Detta är en föreläsning med fokus på utveckling på både team och individnivå, hur går vi ifrån tanke till handling? Hur kan min idé förändra framtiden för fler? Hur får jag ihop livspusslet om jag vill satsa på min företagsidé? Detta och mycket mer kommer ”Lev nu – dö sen” att bjuda på.

På tal om att leva sitt liv till fullo och verkligen göra det mesta och bästa av de chanser som erbjuds, om detta berättar Kalle, vi får följa hans skolgång ifrån 1934, dansbanans tjusning, arbetet i skogen, utvecklingen av vattenkraften och inte minst hans idrottsliga prestationer. Under våren 2021 fyllde Kalle 95 år och detta firades med tårta, blommor och självklart fantastiska minnen ur hans skattkammare – Kalle minns sitt Gideälvdal.

Allt fler hittar hem till oss i Gideälvdal och det känns otroligt roligt att få möta er alla, ta del av er historia och med spänning se fram emot hur ni kommer att berika vår framtid och hjälpa oss att fortsätta bevara och utveckla Gideälvdal till den plats vi alla känner och älskar. Jag tror jag talar för både mig som verksamhetsledare och hela styrelsen när jag säger att vi ser fram emot lyfta restriktioner och ett hejdundrande tårtkalas för att fira er alla och en var – vår bygd hade inte varit densamma utan dig.

Vi fortsätter självklart att följa med i nyhetsrapporteringen och håller ett ständigt öga öppet efter nya restriktioner, regler och lagar – men också möjligheter i form av ekonomiskt bistånd, bidrag och utbildningar som kan vara till stöd och hjälp för att fortsätta att både bevara och utveckla vår bygd.

 

Nu vill vi höra ifrån dig som läsare – vad har du på gång? Kanske stundar en ny online-kurs? En loppis? En utomhusgudstjänst? En utflykt med EPA:n? En aktivitet för barn och unga?

Har du idéer, frågor eller annan information till Bygdsam Gideälvdal?

Tveka inte att kontakta oss: info@bygdsamgidealvdal.se   verksamhetsledare@bygdsamgidealvdal.se

Hemsida: bygdsamgidealvdal.se samt visitgidealvdal.nu

Bygdsam Gideälvdal finns även på Facebook och Instagram @bygdsamgidealvdal @visitgidealdal @flyttatillgidealvdal

Dela med dina vänner: