Varmt välkommen till årets andra nummer av Magasin Gideälvdal!

Vi följer med spänning utveckling i Björna där såväl skola som lekpark och äldreboende nu börjar ta form, Gideälvdal blomstrar – ett frö i taget slår möjligheterna ut och sprider såväl framtidstro som glädje till hela bygden. Med lite tur kommer vi snart att kunna ta er med bakom kulisserna för att både visa och berätta mer.

Men det är inte bara Björna som utvecklas – hela Gideälvdal sjuder av liv – det är vår i luften.

Vi gratulerar Stina Andersson från Gideå som efter god grund i våra idrottsföreningar nu styr kosan norröver för att studera vid Idrottsgymnasiet i Umeå – Stort grattis – och varmt välkommen hem igen.

Vår reko-ring är i full gång igen och det är med glädje vi ser hur entusiasmen och intresset för våra lokalproducerade varor sprider sig över bygdens alla gränser – från norr till söder kommer köpare till Mopärlan i Långviksmon för att ta del av såväl delikatesser som hemmagjorda kreationer. Och på tal om kreation kommer vi i det här numret att dela med oss av en dold liten stjärna på konstnärshimlen – Emmas fantastiska konstverk.

Allt fler hittar hem till oss i Gideälvdal och det känns otroligt roligt att få möta er alla, ta del av er historia och med spänning se fram emot hur ni kommer att berika vår framtid och hjälpa oss att fortsätta bevara och utveckla Gideälvdal till den plats vi alla känner och älskar. Jag tror jag talar för både mig som verksamhetsledare och hela styrelsen när jag säger att vi ser fram emot lyfta restriktioner och ett hejdundrande tårtkalas för att fira er alla och en var – vår bygd hade inte varit densamma utan dig.

Verksamhetsledaren ja, vad har hon för sig i vår?

Som ett steg i ett utvecklat Gideälvdal vill Bygdsam Gideälvdal satsa på den enorma kapacitet och företagsanda som finns runt om i bygden. Vi har därför köpt in och satsar 26.000kr på företagsstödjande åtgärder – samtliga av dessa GRATIS för de företag som är medlemmar i Bygdsam. Först ut står en föreläsning med fokus på utveckling av såväl individ som team, hur går vi ifrån tanke till handling? Hur kan min idé förändra framtiden för fler? Hur får jag ihop livspusslet om jag vill satsa på min företags ide? Detta och mycket mer kommer föreläsningen ”Lev nu – Dö sen” att svara på. Vidare satsar samtliga verksamhetsledare inom de olika BYGDSAM föreningarna på en digital utbildning ”Digitala Språnget” – även denna gratis för medlemmar.

Vad som kanske fått mest uppmärksamhet och glada tillrop den senaste tiden är vårt nya projekt ”Bygd på räls”, en satsning där vi bit för bit plockar fram de bästa Gideälvdal, Landsbygd och Höga Kusten har att erbjuda. En del i detta är att skapa hållbara och klimatsmarta lösningar, något även kommunstyrelsen efterlyst inför 2030 – och visst hittar vi väl svaren här hos oss? Vi föreslår att ni alla bokstavligen kommer med på tåget, detta då vi bokstavligen föreslår just detta. Ett tåg till bygden. Detta och mycket mer kommer ni att få läsa om i vårt nästa nummer.

Utöver detta följer verksamhetsledaren med i nyhetsrapporteringen och håller ett ständigt öga öppet efter nya restriktioner, regler och lagar – men också möjligheter i form av ekonomiskt bistånd, bidrag och utbildningar som kan vara till stöd och hjälp för att fortsätta att både bevara och utveckla vår bygd.

Nu vill vi höra ifrån dig som läsare – vad har du på gång? Kanske stundar en ny online-kurs? En loppis? En Utomhusgudstjänst? En aktivitet för barn och unga?

Har du idéer, frågor eller annan information till Bygdsam Gideälvdal?

Tveka inte att kontakta oss; info@bygdsamgidealvdal.se

Verksamhetsledare Marica Zetterquist verksamhetsledare@bygdsamgidealvdal.se

Hemsida: https://www.bygdsamgidealvdal.se samt http://www.visitgidealvdal.nu

Bygdsam Gideälvdal finns även på Facebook och Instagram @bygdsamgidealvdal @visitgidealdal @flyttatillgidealvdal

Dela med dina vänner: