I dagens lucka besöker vi vår kollega – Bygdsam Anundsjö.

Här hittar vi bland annat Bredbyn, en bygd känd för polarbröd, gästgiveriet och inredningsbutiken himlen runt hörnet.

Vilka är Bygdsam Anundsjö?

Samhället, stad som land står under stora förändring till följd av urbanisering, globalisering och digitalisering. Samtliga har haft stor påverkan på Anundsjö bygden och landsbygden i stort, överallt ser man försämrade förutsättningar för arbete, boende, service, skola och omsorg.

Därför skapade man en organisation, ett verktyg för att effektivt arbeta mot de negativa trender dessa har i Anundsjö med omnejd. Bygdsam Anundsjö har sin utgångspunkt i den positiva viljan, energin och kraften hos företag och föreningar för att främja en livskraftig landsbygd.

–  Vi vet alla att vi själva måste arbeta för vår egen utveckling. Tillsammans med kommunen bildar vi Bygdsam Anundsjö

Kraftverket

Sedan en tid tillbaka samverkar Bygdsam Anundsjö med Fritidsgården i ett EU/LEADER projekt som gör det möjligt för fler att arbeta hemifrån bygden. Under Corona har många av oss fått ändrade arbetsförhållanden, men oavsett hur mysigt det är att vara hemma med maken, barnen eller att gå klädd i mjukisbyxor så är det inte särskilt arbetseffektivt i längden.

Många av oss börjar till och med längta lite efter vardagens rutiner, även om vi för dens skull inte ser fram emot att pendla flera mil enkel väg.

 

Känner du igen dig?

  • Då är kraftverket för dig – arbeta borta men stanna på hemmaplan.
  • Du får arbetsro och rutiner – dina barn och din familj får en förälder som är hemma i tid och slipper långa dagar på fritids.

På kraftverket kan du själv välja om du vill sitta ostört på ett kontor eller om du föredrar den öppna kontorsytan vid konferensbordet där du kan dela både ett leende, tankar och en kopp kaffe med bland annat verksamhetsledaren Josefina.

–  Vi tror att möjligheten att kunna arbeta flexibelt från Anundsjö är en viktig pusselbit när det gäller utvecklingen av vår bygd.

 

 

_____________________________________________________________________________________

Vill ni läsa mer om Anundsjö?    http://www.alskaanundsjo.se

God Jul och Gott Nytt År Önskar vi från Anundsjö er i Gideälvdal

Dela med dina vänner: