Som brukligt så anordnar Öviks kommun tillsammans med den lokala företagarföreningen två träffar årligen inom vårt område. I år så samarbetar kommunen med BLTG Bygdsam eftersom Nolaskogs företagarförening har lagts ner och verksamheten nu ingår i Bygdsam.

Höstens träff var i den nybyggda Björnahallen, en imponerande byggnad som nu kan börja användas. Kvällen inleddes med information av Martin Kjell från IT bolaget ATEA som gav oss inblick och tips gällande digitalisering samt den nya dataskyddsförordningen som ersätter personuppgiftslagen och kommer att gälla från våren 2018.

Därefter var det dags för två lokala företag att informera om sin resa gäl-lande digitalisering. Först ut var Maria Vigström med sitt företag Kristinekul-legård. Hon har webförsäljning av sina barnkläder via sin hemsida och berättar att närvaron på Instagram och Facebook har ökat hennes webförsälj-ning. Just idag är hon också igång med sin blogg. Nästa lokala företagare var Fredrik Ulander med sitt företag Freddes Grafiska produkter och tjänster. Han berättar om hur han nu hjälper Hoppets Stjärna med bland annat att digitalisera informationen till sina faddrar och givare.

Efter gott fika och diskussioner kring borden så fortsatte träffen med information av Fredrik Holmgren, chef för kommunens näringslivsavdelning. Han berättade vad som var på gång på Näringslivs avdelningen, bland annat om företagslotsen, Drop In företagscoachning för nya företag, företagsbesök, Digilots, Frukoststudion, showroom och kommande stora evenemang under 2018.Mötet avslutades med att Ulf Lind-gren, Leif Wallrud och Marcus Lind-kvist berättade om den nya hallen. De tog oss sedan med på en guidad tur runt i huset, ett fantastiskt projekt som kommer att bli en stor tillgång för hela BLTG bygden. En stor eloge till eldsjälarna i projektet.

Dela med dina vänner: