När verksamhetsledaren får frågan om hon vill vara med och medverka för eller med något som kan lyfta landsbygden, ja då krävs det inte många sekunders betänketid – svaret är för det allra mesta alltid JA!

Lite så gick det även till när hon under Björna-dagen träffade Ulf-Åke, mannen bakom ”Med hjärta för Örnsköldsvik” podden.  Tillsammans med Ulrika och Lennart uppe i Kärrsjö har han i hoppets stjärnas studio skapat sig en podd – ja, möjlighet att spela in i stan hos Öviks-podden finns också – men visst är det lite speciellt när man får hålla till på hemmaplan?

Först ut blev frågan om skolan och dess betydelse för bygdens utveckling och framtid?

Sagt och gjort, representanter ifrån skolgruppen och styrelsen i Bygdsam Gideälvdal bjöds in till studion i Kärrsjö och tillsammans avhandlade man ämnet skola, levnadsvillkor, lösningar och framtid tillsammans.

Märta, Sandra, Nina, Ulf-Åke och Lennart – Bygdsams debut i poddvärlden

 

Ett helt nytt medium där vi kunde få ut våra åsikter och synpunkter – och inte bara det – vid vårt besök visade det sig även att det skulle filmas och läggas ut på Youtube! Kanske blev det inte det bästa, det mest perfekta – det blev där och då – en början. Vågar man aldrig prova så kan man aldrig lära och heller aldrig bli bättre.

Näst ut på tur var intervjun med företagaren och ägaren till macken i Hemling – Arne. Tillsammans med Ulf-Åke och verksamhetsledaren diskuterar de Mackens historia men också företagens betydelse för bygden, vikten av goda kommunikationer och relationer. Men främst – vikten av att våga. Istället för att tänka att något inte går eller rent av är omöjligt – varför inte ta Arnes råd och börja tänka: Varför skulle det inte gå?

Utan människor som vågar och försöker, ja då hade vår bygd inte funnit, inte utvecklats och inte varit den plats vi älskar och känner som vårt hem, vårt Gideälvdal.

Arne, Verksamhetsledaren, Ulf-Åke i studion i Kärrsjö 

 

___________________________________________________________________________________________________

Här hittar ni avsnitten:

 

 

Dela med dina vänner: